Fedezzük fel együtt Mimó és Csipek új meseösvényeit!

Fedezzük fel együtt Mimó és Csipek új meseösvényeit!

Amikor a meseösvényeket tervezzük, olyan ösvényt szeretnénk megálmodni, ami egyszerűen és a mese nyelvén szól a legkisebbekhez. Olyan jó érzés, amikor a család végre meg tud érkezni a természetbe. Ilyenkor képesek vagyunk gyönyörködni a körülöttünk lévő kicsi dolgokban, a szépben. Meséink azzal a céllal jöttek létre, hogy a gyerekek – akár Mimó és Csipek – kalandot, titkot keresve jutnak el ezekhez a kincsekhez. Az idei évben nagy erőkkel dolgoztunk és két új ösvényt is átadtunk Nektek.

 

Klímatudatos meseösvény a belvárosban?

Merre vezetnek Ficak nyomai az Almássy téren? Vajon körbeérnek? Milyen meglepetéssel készült Mityó macska a találkozóra?

Miért is ne kereshetnénk a fenntarthatóságot a városon belül? Az Almássy tér zöld oázis a betonrengetegben, ahol megpihenni is jó. Sőt, egy meséből megtudhatjuk, hogy miért fontosak a fák, mi a tudatos közlekedés és egy bakancs példáján keresztül azt is megtudhatod, hogyan lehet körkörös a gazdaság.

Mimó és Csipek barátaikkal elindulnak, hogy megtudják, mit tehetnek ők maguk Földünk egészségéért. A Körkörös utakon című meseösvény a klímatudatosságról mesél. A városi fák és élővilág védelme, tisztelete, a környezettudatos életmód segít az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodásban és a károk enyhítésében.

 

Kalandok az óbudai Kiscelli kastélyban

Vajon kik élnek erdő és mező határán? Hogyan válik a holtfa az élet bölcsőjévé? Milyen szerepe van a klímavédelemben a városi fáknak, parkoknak? Lehet-e megújítva megőrizni a régit?

Mimó, Csipek és Ficak kutyus elindulnak az ódon kastélyból, hogy miközben bejárják a park ösvényeit, számtalan határt átlépve megtalálják a választ a fenti kérdésekre. Az állat- és növényvilág sokszínűségének védelme és a velünk együtt élő természet tisztelete mindennél fontosabb, ha tiszta jövőt szeretnénk építeni. Mimó és Csipek ezúttal újabb rejtvényt fejt meg és titokzatos kulcsokat keres a parkerdőben. Járhattok erdőben és réten, találkozhattok egy hatalmas korhadó fatörzzsel és gyönyörködhettek a parkerdő színes élővilágában is. Minden évszakban csodálatos, de az őszi sétákat ki ne hagyjátok!

Ha további Mimó és Csipek meseösvényeket is szeretnél megismerni, olvasd a Turistamagazin szívhezszóló leírásait. 🙂