5+1 tipp kisgyerekes családoknak a környezetbarát karácsonyhoz

5+1 tipp kisgyerekes családoknak a környezetbarát karácsonyhoz

Közeleg az ünnep és megint rádtört a vásárlási láz? Előzzük meg! Mimó és Csipek elmeséli hogyan tölthetjük öko-tudatosan az ünnepeket.

  1. Legyen élmény az ajándékod!

Rájöttem, hogy amikor ajándékra vágyom, nem egy újabb tárgy érdekel. Közös élmény, együtt töltött idő a családdal, a barátnőimmel vagy a szeretteimmel sokkal többet ér. Mimós anyukaként ezt a szemléletet szeretném a gyerekeknek is továbbadni. Legyen az ajándék a lányoknak egy Mimós (báb)színházi program, vagy közös alkotás például sütikupon vagy kerámia tanfolyam. Vigyük el Apát együtt falat mászni, kirándulni. Ezzel újabb perceket adunk egymásnak és a fa alatt sem kupacolódnak majd az összegyűrt csomagolópapírok.

  1. Csomagolj csomagolásmentesen!

Apropó papír: csomagoljunk csomagolásmentesen! Kendőbe, terítőbe, befőttesüvegbe. Díszítsünk természetes anyagokkal. Ha a meglepetést mindenképpen papírba szeretnéd csomagolni, használj festékmentes natúr csomagolópapírt amit újra használhatsz rajzoláshoz, kreatív alapanyagként. Kupacs süni hulladékhegyeket legyőző praktikáira tippeket itt is találsz.

  1. Bolygókímélő finomságok

Gondold újra a hagyományos menüket és csempéssz bele a tengeri homár helyett vegetáriánus, vörös hús helyett fehér húst és helyi halételeket. Legyél válogatós és ha teheted az 50 km-es diétát tartva a település környékéről, a piacon szerezd be az alapanyagokat (természetesen textilszatyrokkal és befőttes üvegekkel felszerelkezve indulj neki!).

  1. Karácsonyfa? Természetesen!

Karácsony már pedig nálunk sem létezhet karácsonyfa nélkül, de mára nem kell erdőket pusztítanod ha “zöld” ünnepet szeretnél. Keresd a visszaváltható és kölcsönözhető karácsonyfákat a kertészetekben: gyönyörűek és kis odafigyeléssel, na és persze Cincér Kázmér nagy örömére, még sokáig élhetnek tovább.  Ha kreatív alkotó vagy, akkor pedig alkoss kedvedre alternatív karácsonyfát!

  1. Utazzatok telekocsival!

Végre együtt a család! Gondoljatok az ünnepek alatt a közlekedésre is és a nagyit látogassátok meg együtt a többiekkel, hogy Berka bagoly nagy örömére a levegő is tiszta maradjon. Az autómegosztó oldalakon ilyenkor ingyenes felajánlások is szoktak érkezni. A legelszántabbak még ilyenkor is biciklivel járnak, ugye? Azért meg ne fázzatok!

+1 Gyerekeknek is ajándékozzunk élményt, ismeretet adó kiadványokat, sokféleképpen használható, kreatív játékokat! Válogassatok Mimó és Csipek újrahasznos és környezetbarát technológiával készült ajándékai közül!