5 tipp kisgyerekes családoknak

5 tipp kisgyerekes családoknak

Műanyagba fulladunk? Kisgyermekes családban sokszor az ember úgy érzi soha nem ér a feladatai végére és az utolsó gondolata, hogy képes lenne a műanyagmentességet az iskolai hajtásban is megtartani, bevezetni. Pedig képes vagy rá Te is! Sőt, néhány döntéssel és egyszerű trükkökkel a pénztárcádat is kíméled. Nézzünk csak végig egy napot a gyerekekkel!

  1. Fogmosás víztakarékosan!

Ébredés után mossunk fogat fogmosópohárral, így kevesebb vizet használunk. Díszítsd a poharat Potyka béka matricájával, így könnyen észben tartják a víztakarékosság fontosságát a gyerekek is. Ha ismeritek Potyka béka meséjét (Ezt megúsztuk), akkor mindez magyarázatot sem kíván és szinte gyerekjáték lesz.

  1. Uzsonna “ökosan”

Kupacs süni kihívása: az eldobható csomagolóanyagok helyett használj imprergnált textilszalvétát a szendvicseknek és készítsd őket friss, csomagolásmentes anyagokból. A kulacsba friss vagy szűrt csapvizet, házi teát vagy friss szörpöt töltsetek és vigyétek magatokkal egész nap.

  1. Utazzunk együtt!

Irány az iskola! Utazzunk biciklivel, lehetőség szerint szerettessük meg a mozgást a gyerekekkel. De ha erre nem nyitottak, utazzunk tömegközlekedéssel vagy telekocsival. Szervezzük össze a környék családjait, így csapatban vidámabban is indulhat a napunk, sőt így Berka bagoly, a levegő őre is könnyű szívvel indul útnak.

  1. Délutáni fogócska az energiamanókkal

Délután, amikor a gyerekek hazaérnek, a pihenés mellett az együtt töltött minőségi idő a legfontosabb számukra. Válasszatok olyan tevékenységet, ami közös élményt ad, alkotásra ösztönöz és közben nem szükséges hozzá mérhetetlen mennyiségű energia. A kütyük és a digitális eszközök helyett játsszatok társasjátékokat, olvassatok érzelmi gazdagságra, elfogadásra és a természet szépségeire rácsodálkozó meséket, olyanokat mint Cserke róka, az energikus ezermester születésnapi kalandja.

  1. Kalandozzatok a természetben!

Amikor a meseösvényeket tervezzük, olyan ösvényt szeretnénk megálmodni, ami egyszerűen és a mese nyelvén szól a legkisebbekhez. Olyan jó, amikor végre meg tud érkezni a természetbe a család, hiszen ha a mi generációnk a városiasodás korában él is, a gyerekeket vissza kell vezetnünk a természethez. Képesnek kell lennünk gyönyörködni a kicsiben, a szépben és Cincér Kázmér, a természet őre segítségével meg is kell óvnunk ezeket a kincseket. Kiránduljunk, amennyit csak lehet! Ebben segítenek a meseösvények.