Mimó és Csipek nagy örömünkre idén is ellátogat a Művészetek Völgyébe!

Mimó és Csipek nagy örömünkre idén is ellátogat a Művészetek Völgyébe!

Szorgosan készül a Bábozd Zöldre Egyesület a kapolcsi Művészetek Völgye első hétvégéjére. Mimó, Csipek, Ficak és barátaik már izgatottan várják, hogy találkozzanak Veletek 2022. július 22. és 25. között, a Zöld udvarban.

Péntektől hétfőig izgalmas játékokkal várjuk az óvodás és kisiskolás korú gyermekeket és családjaikat. Íme egy kis ízelítő programjainkból:

2022. július 22. Péntek

14:00 órától Mityó macska színre lép és a gyermekek kipróbálhatják a hulladékokból készült régi idők játékait, melyet pár egyszerű anyag segítségével akár otthon is elkészíthetnek.

17:30 – Dr. Victor András szórakoztató előadásával várunk titeket, Ökológia gyereknyelven címmel. Az előadás során András körüljárja, hogy mit jelent a gyermek és a család számára az ökológia.

 

2022. július 23. Szombat

10:00 órától Kupacs süni nyitja a napot, aki a szelektív hulladékválogatásra hívja fel a figyelmet. Az óvodások ebben a szelektálós játékban az újrahasznosítás mesterévé válhatnak, miközben csalafinta kakukktojások is terítékre kerülnek!

13:00 órától meginvitáljuk a kicsiket Potyka tavának megtisztítására, hogy az ebihalakkal egy remek fesztivált tarthassunk benne. Miközben a tó megtisztul, újra gazdag élővilág népesíti be a játék helyszínét.

17:00 órakor bekuckózunk egy csendes meseolvasáshoz. Hol kezdődik a tenger? Milyen messze jár a vihar? Miért különleges elem a víz? Ezt megúsztuk című mesekönyvünkben Mimó, Csipek és Ficak nekiindulnak, hogy kifürkésszék a víz titkait.

 

2022. július 24. Vasárnap

10:00 órakor egy fergeteges nyereményjátékkal nyitjuk a napot! Akik képet készítenek ‘Bábozd Zöldre’ paravánunk előtt és feltöltik facebook oldalunkra, pörgethetnek a szerencsekeréken az értékes nyereményekért!

Délben indul az öko-telitalálat célbadobó verseny, ahol újrahasznos flakonok eltalálása során mindenki próbára teheti ügyességét.

15:00 órától, az ebéd utáni elcsendesedéshez kiváló alkalmat biztosít könyvbemutatónk, melyen az érdeklődők a Születésnap újratöltve című gyerekkönyvünket ismerhetik meg. Szabadságra mehet az áram? Mitől különleges egy dinamós lámpa? Mimó és Csipek az energia nyomába indul és felfedezik egy különleges ház rejtelmeit!

A nap Potyka-horgász óriás társasjátékával zárul 16 órától.

 

2022. július 25. Hétfő

10:00 órától napindító meseolvasást tartunk. Mikor boldogok és mikor szomorúak a fák? Miről énekel a szél? Hallgassátok meg Mimó és Csipek első meséjét, ahol egy erdei kiránduláson először fedezik fel a természet- és a környezetvédelem világát.

11:00 órakor interaktív Cica-futtató játékot tartunk Mityó macska barátainak vezényletével. Ezen az ügyességi játékon a kicsik és nagyok megtapasztalhatják, hogy milyen hagyományos játékok készülhetnek otthon talált eszközökből vagy akár hulladékokból.

A nap és egyben a Bábozd Zöldre Egyesület Művészetek Völgyében tett programsorozatának záróakkordjaként, 14 órától Öko-szaladgáló játékunkkal játszhatnak a gyerekek, ahol segíthetnek Kupacsnak szétválogatni a hulladékokat és eldönteni, hogy mi hova kerüljön.

 

Izgalmas és tartalmas programokkal készülünk! Tartsatok velünk! Irány a Völgy!

Részletes programjainkat itt találjátok >>