Megérkezett az új Mimó és Csipek mesekönyv!

Megérkezett az új Mimó és Csipek mesekönyv!

Ki lakik a rejtélyes padláson? Milyen vendégváró falatokkal készül Mimó és Csipek? Mi kerül a nagy készülődésben a hűtőbe és mi a szőnyeg alá? Mimó és Csipek társaspartira készülnek, ezért nekilátnak, hogy rendet teremtsenek maguk körül. Tartsatok velünk és segítsetek Mimónak és Csipeknek, hogy Kupacs vezetésével szembeszálljanak a Kacat-heggyel!

A mesekönyvet már meg is tudjátok vásárolni a honlapunkon!

A mesekönyv nagy örömünkre Gryllus Vilmos, Kossuth díjas magyar zenész ajánlásával jelent meg!

A mesekönyv létrejöttéért köszönet a szuper alkotócsapatnak: Gál Noéminek, Kisfaludi Borókának, Pásztor Péternek, Szűcs Anikónak, Nádas Zsófinak és Sziráki Lilinek.

Köszönet Gryllus Vilmosnak, Victor Andrásnak, Both Gabinak, a Humusz Szövetségek és mindenkinek, aki bármilyen formában segítette, hogy ez a könyv megszülethessen.

A mesekönyv létrejöttét a Danucem Magyarország Kft. támogatta. Ebből az apropóból készítettünk egy rövid interjút Friedman Zsuzsannával, a Danucem Kft. Marketing managerével.

– Hogyan találtatok rá a Bábozd Zöldre Egyesületre?

A Danucem, felelős nagyvállalatként nagyon nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre és a fenntarthatóságra. És ezek nem csak szavak, az elmúlt években számos területen vezettünk be olyan innovatív megoldásokat, melyek azt célozzák, hogy csökkentsük a vállalat ökológiai lábnyomát.  2021-ben elhatároztuk, hogy szeretnénk a vállalatunk keretein kívül is részt venni a környezetvédelemben. Akkor találtunk rá a Bábozd Zöldre Egyesületre. Úgy éreztük, hogy az Egyesület céljai és törekvései teljes összhangban vannak azzal, amit mi is képviselünk. Mindenképpen olyan egyesülettel szerettünk volna együttműködni, amely környezetvédelmi edukációval foglalkozik.

 

– Honnan jött az ötlet, hogy támogassátok egy mesekönyv megjelenését?

A mesekönyv támogatása már egy közös gondolkodás eredménye volt az Egyesülettel. Amikor meséltünk róla, hogy a Danucem egyik vállalata, az Ecorec a már nem hasznosítható hulladékokból állít elő alternatív tüzelőanyagot a cementgyáraink számára, akkor jött az ötlet, hogy a környezettudatos hulladékgazdálkodás egy olyan téma, amivel Mimó és Csipek is foglalkozhatna.

 

– Mi fogott meg Titeket Mimó és Csipek történeteiben?

Mimó és Csipek történetei olyan témákat dolgoznak fel, amikkel mi magunk is szembesülünk nap mint nap, ezért érezheti őket mindenki a magáénak. Fontos és komoly kérdések kerülnek elő a mesékben, a gyerekek nyelvére lefordítva. A mesék által játszva és szórakozva sajátíthatják el a kicsik a környezettudatos gondolkodásmódot. Fontosnak tartom kiemelni a szerzők és az illusztrátorok nagyon színvonalas munkáját is.

 

– Kiknek és miért ajánlanád a „Túl a Kacat-hegyen” című mesekönyvet? 

A „Túl a kacat-hegyen”-t mindenkinek ajánlom. Remek ajándék lehet Karácsonyra kicsiknek és nagyoknak, gyerekeknek és a szüleiknek egyaránt.