Mimó és Csipek – Határtalan sokszínűség

Mimó és Csipek – Határtalan sokszínűség

Megjelent Mimó és Csipek első digitális mesekönyve!

Nagy örömmel jelentjük be, hogy Mimó és Csipek kiscelli kalandja, a Határtalan sokszínűség ezúttal megelevenedik a képernyőn is, egy rövid képes-hangos mese formájában! Kirándulás előtt vagy után is megnézhetitek a mesét, majd követhetitek Mimóékat útjukon, a parkerdőben.

A mesét hangoskönyv formájában az egyes állomásoknál újra meghallgathatjátok! Keressétek fülhallgatós Pemzlit a táblákon!

Vajon kik élnek erdő és mező határán? Hogyan válik a holtfa az élet bölcsőjévé? Milyen szerepe van a klímavédelemben a városi fáknak, parkoknak? Lehet-e megújítva megőrizni a régit?

Kiscelli mesénkben Mimó, Csipek és Ficak kutyus Pemzli patkány vezetésével elindulnak az ódon kastélyból, hogy miközben bejárják a park ösvényeit, számtalan határt átlépve megtalálják a választ a fenti kérdésekre. Kíváncsiak vagytok, merre kalandoztak barátaink? Nézzétek meg a mesét, látogassatok el a Kiscelli parkerdőbe és járjátok be mesehőseink útját!

A Kiscelli meseösvény játékos formában, érdekes feladványokkal, lesatírozható rajzokkal mutatja be a természet változatosságát a gyerekeknek. Kirándulás előtt látogassatok el a honlapunkra, töltsétek le a meseösvény füzetet és vigyétek magatokkal! Tartsatok velük ti is! Kalandra fel! 

A füzetet innen tudjátok letölteni: zoldre.hu/hatartalan-sokszinuseg/

A mesét pedig  itt tudjátok megnézni: zoldre.hu/hatartalan-sokszinuseg/

Digitális mesekönyv átadó a Kiscelli Oktatási és Kulturális Központban

Ünnepélyes bemutatóját tavasszal a Kiscelli Oktatási és Kulturális Központban tartottuk, nyitott meseösvény-vezetésekkel egybekötve. Az eseményen a Danucem Magyarország Kft. munkatársai és előre regisztrált családok is részt vettek. Lapozzatok bele lenti képes beszámolónkba! Kicsik és nagyok is vidáman játszottak velünk. 

Az első digitális mesekönyvünk a Danucem Magyarország Kft. támogatásával valósulhatott meg. Ezúton is óriási köszönet a támogatásért.

Érdekel a bábos meseösvény-vezetés?

Meseösvényünk szabadon látogatható, de amennyiben eljönnél barátaiddal, az ovitokkal vagy egy születésnap alkalmával bábos meseösvény-vezetésre is, keressétek Tamasi Dórit az alábbi elérhetőségek egyikén (dori@zoldre.hu, +36 20 597 8526) vagy kövessétek meghirdetett nyitott programjainkat az eseményeinknél!

Te is támogatnád egy új digitális mesekönyv megszületését? 

Az az álmunk, hogy minden meseösvény mesénkből digitális mesekönyv készüljön, hogy ezzel is minél több gyerekhez eljussanak Mimóék kalandjai és meséink üzenete.

Így minél több kisgyerek tud kapcsolódni és újrakapcsolódni a természethez, ezáltal egy harmonikusabb világot építve. Budapesten 7 meseösvényünk található .  Az ösvények mindenki számára szabadon látogathatók, fenntartásuk viszont nagyon sok költséggel és erőforrással jár. Karbantartásukat jelenleg az Egyesület önerőből végzi, mindenféle támogatás nélkül. A Ferenc-hegyi Érzékek ösvénye és Tükörben az élővilág meseösvényünk állapota kritikus, de egyelőre nem tudtuk megoldani a felújításukat.

Te melyik meseösvény mesét keltenéd életre? Melyik meseösvényünket támogatnád?

Olvassatok bele a meseösvény meséinkbe itt: https://zoldre.hu/meseosveny/

Támogasd magánszemélyként vagy cégeddel meseösvényeinket! 

Ezt itt tudod megtenni: https://zoldre.hu/tamogatas/ 

A CPI Hungary már támogatta a Kiscelli meseösvényünk megújulását! A parkerdőben tartott önkéntes programról és érzékenyítő tréningről a következő cikkünkben olvashattok 🙂

Kövessetek minket és iratkozzatok fel hírlevelünkre!

Facebook/mimoescsipek 

Instagram/mimoescsipek

Bábozd Zöldre Hírlevél

Köszönet

Köszönjük első digitális mesekönyvünk és a meseösvény füzet létrejöttét a támogatónak, az alkotóknak és mindenkinek, aki segítette, hogy megszülethessen.

Szöveg: Gál Noémi
Idézet: Victor András
Grafika: Győrfi Ágnes – Szűcs Anikó – Czuder Tamás
Animátor: Czuder Tamás – Fazekas Edina
Mesélő: Erdei Gergő Jimi
Hangmérnök: Máj Tamás
Hangfelvétel: Kinopolis Budapest
Zeneszerző: Futó Ákos
A zenét átdolgozta és hangszerelte: Hajós Bence
Tördelőszerkesztő és tipográfus: Nádas Zsófia
Kreatív vezető: Sziráki Lili

A digitális mesekönyv a Danucem Magyarország Kft. támogatásával valósult meg. Külön köszönet Friedman Zsuzsának az együttműködésért.

www.danucem.hukapcsolat@danucem.com