Együtt teszünk a bolygóért, együtt teszünk a jövőért!

Együtt teszünk a bolygóért, együtt teszünk a jövőért!

Csapatépítő tréning a Kiscelli meseösvényen 

Az idei tavasz különleges eseményt tartogatott, hiszen csapatépítő tréninget tartottunk: a Kiscelli kastély meseösvényének karbantartásába csatlakozott be támogatónk a CPI Facility Management Kft.

Az ösvényeink a legnépszerűbb kirándulóhelyek, melyek ingyenes szórakoztató programot biztosítanak a családoknak, de fenntartásuk folyamatos kihívást jelent az egyesületnek. Te vagy a céged is örökbe fogadna egy ösvényt? Van, aki már jó úton jár efelé, mert csapatépítő napját arra szánta, hogy nekünk segítsen. 

A napsütéses nap és a friss tavaszi levegő jó alapot adott az önkéntességhez, a közös munkához, ezúttal kint a természetben. Érkezéskor játszottunk és megismertük a csapat tagjait, élményeit a természetben. Megismertük a legöregebb kulacs és a legtöbb lépést megtett cipő történetét. Majd egy csapattá kovácsolódva, de külön csoportokat kialakítva nekiindultunk a karbantartási feladatoknak. A meseösvény minden pontján szorgalmasan dolgoztunk, hogy a gyerekek és a családok számára még varázslatosabbá tegyük a parkot.

 

Új életre keltek a padok, az állomások táblái és a távcső

Hogy merre jártunk és mit is csináltunk? A régi és új határán belestünk a Kiscelli kastély ódon ablakain, segítőink lecsiszolták és leápolták a park elszennyeződött piknikasztalait és padjait. 

A rét és erdő határán csapatunk először a cserjés-bozótost tisztította meg. Az erdei tisztáson a szorgos kezek új életre keltették a távcsövet, amivel a gyerekek megfigyelhetik a fák lombjai között rejtőzködő énekművészeket.

Az élő és holt határán a hatalmas kidőlt fa környékét tisztítottuk meg és visszaragasztottuk az elvált tájékoztató táblákat. Ez az állomáspont kitűnő bemutatóhely és a gyerekek egyik kedvenc állomása is, itt megérthetik, hogy a holt fa otthont és táplálékot biztosít számtalan rovarnak, gombának, mohának és madárnak. 

A természetes és mesterséges határán, a záró állomásnál a városi fák klímavédelmi szerepét bemutató játék forgórészeit olajoztuk meg, és mindenhol lemostuk a ráfújt feliratokat, lecsiszoltuk a fafelületeket.  

Az erdőt járva olyan különleges, de oda nem illő tárgyakra bukkantunk, mint egy 50 éves cipő, régi flakonok, rozsdás fogó.  Nosztalgikus pillanatokat okozott ez a múltból előlépő tárgysereg, de egyben megdöbbentő volt, hogy a délelőtt során a kis csapat 4 zsáknyi elhagyott hulladékot gyűjtött össze.

Közös élmény, jó hangulat, paprikáskrumpli

A karbantartási munkák során fantasztikusan összekovácsolódott a csapat.  A szorgos munkatársak  paprikáskrumplival is megleptek minket, így a természetben eltöltött nap végén mindannyian jókedvűen és elégedetten pihentünk meg. Ez a tavaszi tréning nemcsak a Kiscelli kastély meseösvényének megújítását szolgálta. Lehetőséget adott a kikapcsolódásra, az egymáshoz kapcsolódásra és arra is, hogy megéljük: “együtt tenni jó!”. 

A csapat egyöntetűen nagyon jól érezte magát, nagy részük érdeklődne akár egy újabb, hasonló szervezésű önkéntes program vagy egy bábos foglalkozással és játékokkal tarkított családi nap iránt és mindenki ajánlaná a programot más cégeknek is, profiluktól függően.

“A legjobban az tetszett, hogy éreztem, hogy jót teszünk.”

“Erdei környezet, közös munka, jó hangulat.”

“Olyanokkal is beszélgettem, akikkel egyébként nem szoktam.”

Köszönet

Köszönjük a CPI Facility Management Kft. csapatának a támogatást, a részvételt és a lelkesedést!

Támogasd magánszemélyként vagy cégeddel meseösvényeinket! 

Ezt itt tudod megtenni: https://zoldre.hu/tamogatas/ 

Te vagy a céged is részt venne egy önkéntes csapatépítő tréningen vagy örökbe fogadna egy ösvényt? 

A részletekért keressétek Rácz Timit az alábbi elérhetőségeken: krisztina@zoldre.hu; +3630 357 3572

Kövessetek minket és iratkozzatok fel hírlevelünkre!

Facebook/mimoescsipek 

Instagram/mimoescsipek

Bábozd Zöldre Hírlevél