Játéktár

Merülj el Potyka tavában vagy építs komposztládát!

Melyik szín mit rejt magában? Milyen pontosan tudsz célozni? Mit szeretnél, hogy a horogra akadjon? Szeretnél maga lenni a bábú egy társasjátékban? Hogyan épül fel egy komposztláda? Tudtátok, mennyi mindenből készíthetünk ajándékot?

A mesefigurák ezúttal közös játékra hívják a gyerekeket. Az összeállított játéktárunk felhőtlen szórakozást nyújt, miközben a kicsik észrevétlenül szívják magukba a környezettudatos szemléletet. A sok mozgással kombinált játék változatos formában és sikerélményt
nyújtva mélyíti el a felelős gondolkodást. A játéktárhoz kapcsolódó kézműves foglalkozáson az évszakhoz, ünnepekhez kapcsolódó játékokat, bábokat, ékszereket és tárgyakat készíthetnek a gyerekek.

Öko-kalandok játék hossza: 20-25 perc
Résztvevők száma: max. 25 fő
További megrendelhető elemek: igény szerint összeállított bábos öko-mesekuckó és kapcsolódó kézműves foglalkozás.

Válasszatok játéktárunkból!

Milyen játékot játszanál?

Potyka horgász

Potyka tavát ellepte a szemét. Horgászbotokat a kézbe! Segíts kihorgászni Potyka béka tavából a hulladékot! Nézd, ahogy a tó újraéled! Hogyan tudjuk megóvni a vizeket a szennyeződéstől? Potyka béka, a vizek őrzője segítségével a gyerekek játszva tanulhatnak a vízvédelemről és víztakarékosságról.

Öko-szaladgáló

Miért fontos az újrahasznosítás? Segíts Kupacs süninek összeszedni az eldobott hulladékokat, és kiválogatni, melyik hulladék melyik kukába rakható! Miért is ártalmas a szemét a természetnek? Ebben a játékban mindenre választ kapunk.

Mityó macska játékai

Kreatív játékokat keresel? Mityó macska éjjel nappal azon szorgoskodik, hogy újrahasznosított játékokat készítsen. Hangmemória, ügyességi játékok, célbadobás és még sok minden más.

Kukacoskodj!

Építsünk együtt komposztálót! Na, de mit lehet komposztálni, és mit nem? Miért nem szemét a növényi hulladék? Kupacs süni mindent megmutat!

Válassz Ökosan!

Most te leszel a játékbábu! Lépegess végig a pályán, és válaszolj környezettudatos életmóddal kapcsolatos kérdéseinkre. De vigyázz, ha rosszul válaszolsz egy kérdésre, nem léphetsz tovább!

Kézműves foglalkozás

Készítsetek hulladékból újrahasznos játékokat és tárgyakat! A kézműves foglalkozáson az évszakhoz, ünnepekhez kapcsolódó játékokat, bábokat, ékszereket és tárgyakat készíthetnek a gyerekek.

Kupacs erdei kincsestára

Ki látott már mammut fogat? Tudtad, hogy a rákok is levedlik a páncéljukat? Fogtál már igazi strucctojást? Nézz szét a kincsestárunkban, ahol sok olyan "állati jó" maradványt találsz és vehetsz kézbe, melyet a természetben csak ritkán vagy elrejtve láthatunk.

Következő játéktár eseményeink

Érdekel a játéktárunk?

Amennyiben érdekel valamelyik bábelőadás, keresd Rácz Tímeát, az alábbi elérhetőségek egyikén:

 timi@zoldre.hu
 +36 20 432 1121

Nézd meg termékeinket is!

Less be a ‘Bábozd zöldre’ meseuniverzumba!

Ki mivel foglalatoskodik éppen?

Babozd-zoldre-meseuniverzum-kep