Bábos öko-mesekuckó
Öleld meg Te is Ficakot!

Életre kelhetnek-e a tárgyak? Hol kezdődik a tenger? Hogyan védi Csipek a természetet? Szabadságra mehet-e az áram? Mi jelenti a desszertet egy gilisztának? Tudtátok, hogy mennyi mindenből készíthetünk hangszert?

A mesével, játékkal, bábokkal fűszerezett bábos öko-mesekuckó a kisgyermekeket játékos módon varázsolja el zöld gondolatokkal. Az ökotudatos bábok kilenc témában, szórakoztató, közös játék során segítik a kicsiket a környezeti problémák megismerésében.

Mimó és Csipek barátai: Berka bagoly, Cserke róka, Cincér Kázmér, Ficak kutyus, Kupacs süni, Mityó macska, Pemzli patkány és Potyka béka. Mindannyian igen jártasak a különböző zöld témákban: legyen szó a szelektálásról, a környezetbarát közlekedésről, a zöldségekről, az energiatakarékosságról vagy a természetvédelemről. Mindegyik témának megvan a saját felelőse, aki játékos módon mesél a legkisebbeknek a fenntartható gondolkodásról.

Bábos öko-mesekuckó hossza: 25-30 perc
Résztvevők száma: max. 25 fő
További megrendelhető elemek: igény szerint összeállított öko-kalandok játéktár és kapcsolódó kézműves foglalkozás.

Válassz bábos öko-mesekuckóink közül!

Te melyik mesehősre vagy kíváncsi?

Cincér Kázmér, a természet őre

Mit jelent az, hogy természetvédelmi terület? Milyen élőlények élnek a Sashegyi Természetvédelmi területen? Cincér Kázmértól, a természet őrétől, és Csipek Sas-hegyi kalandjaiból rengeteg érdekes dolgot tanulhatnak a gyerekek a természetvédelemről.

Potyka béka, a vizek őrzője

A víz nem csak életszükséglet, hanem élettér is számos állat számára. De kik élnek a vizekben? Hogyan tudjuk megóvni a vizeket a szennyeződéstől? Potyka béka, a vizek őrzője segítségével a gyerekek játszva tanulhatnak a vízvédelemről és víztakarékosságról.

Energiafogócska Cserke rókával

Sokszor észre se vesszük, mennyire meghatározza életünket az energia. Nap, mint nap használjuk közlekedési eszközökön, telefonunkon, számítógépünkön, vagy amikor felkapcsoljuk a villanyt… Szabadságra mehet-e az áram? Milyen megújuló energiaforrások léteznek? Tarts Cserke rókával, az energikus ezermesterrel, és kalandozzatok együtt az energia világában! Az öko-mesekuckó Születésnap újratöltve mesekönyvünk története alapján készült.

Mityó macska újrahasznos játékai

Fogyasztói társadalmunk egyik hozadéka, hogy hajlamosak vagyunk eldobni azokat a tárgyainkat, amelyek elromlanak vagy amelyekre már nincs szükségünk. Hogyan tudnánk ezt megelőzni? Hogyan lehetne ezen változtatni? Szerencsére Mityó macska megmutatja, hogyan!

Ficak barátai

Tárgyanimációs foglalkozásunk során a fantáziánk eleveníti meg az élettelen tárgyakat. Ki gondolta volna, hogy egy egyszerű doboz, egy zacskó, egy kupak is életre kelhet?

Szelektálj Kupacs sünivel

Mi is a hulladék? Mit jelent az, hogy újrahasznosítás? Hova dobd a veszélyes hulladékot? És egyáltalán miért is ártalmas a szemét a természetnek? Kupacs süni minden kérdésünkre választ ad!

Kupacs süni zöldségei

Tudod mi az a komposztálás? Miket dobhatunk a komposztáló ládába? Kupacs süni segít megérteni, miért nem szemét a növényi hulladék, és hogyan tudjuk segíteni a természet körforgásának fennmaradását.

Csipek csodahangszerei

Készíts te is természetes anyagokból, hulladékokból hangszert Csipekkel! Milyen hangszerekkel tudunk zenélni? Engedd el a fantáziád és gyere velünk egy hatalmas közös zenélésre!

Berka bagoly, a levegő szerelmese

Te is érzed, hogy jobb a levegő az erdőben, mint a városban? Tudod mennyi oxigént képes termelni egyetlen fa, és mennyi széndioxidot köt le? És hogy kik élnek a levegőben? Berka bagoly, a levegő őre izgalmas kalandokba röpít el minket!

Mityó macska újrahasznos karácsonya

Rengeteg felesleges tárgy vesz minket körül otthonunkban. Hajlamosak vagyunk túlvásárolni magunkat, és ez még jellemzőbb Karácsony idején. Mityó macska arra buzdít, hogy készíts újrahasznos ajándéktárgyakat, és ha teheted, válaszd inkább a gyökeres fenyőt, a kivágott fa helyett!

Következő bábos öko-mesekuckó eseményeink

Érdekel a bábos öko-mesekuckó?

Amennyiben érdekel valamelyik bábelőadás, keresd Rácz Tímeát, az alábbi elérhetőségek egyikén:

 timi@zoldre.hu
 +36 20 432 1121

Nézd meg termékeinket is!

Less be a ‘Bábozd zöldre’ meseuniverzumba!

Ki mivel foglalatoskodik éppen?

Babozd-zoldre-meseuniverzum-kep