Pendüljünk egy húron! könyvbemutató

Időpont

2024.05.11.    
15:00 - 16:00

Helyszín

Pomázi Művelődési Ház
Huszár u. 3., Pomáz

Típus

Kiállításmegnyitó és könyvbemutató
 
A Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Bábozd Zöldre Egyesület zenés-bábos előadása a természet, a környezet és a zene harmóniájáról már elérhető könyv változatban is. Tavaly év végén adtuk hírül, hogy megjelent a Mimó és Csipek – Egy viharos nap című mesekönyvünk. Ennek kapcsán várunk mindenkit szeretettel, ezúttal Pomázra, két előadással, könyvbemutatóval és kapcsolódó kiállításmegnyitóval.
 
Időpont: 2024. május 11. – 15:00 – 16:00
Helyszín: Pomázi Művelődési Ház és Könyvtár / Pöttyös Bögre Kávézó
 
15:00 – Könyvbemutató és beszélgetés
15:30 – Kiállításmegnyitó
Kleman Ágnes festményeinek kiállításmegnyitója. A kiállításon Mimó és Csipek – Egy viharos nap című zenés mesekönyv eredeti festményei kerülnek kiállításra. Kleman Ágnes illusztrátor alkotásai május 31-éig megtekinthetők a Pomázi Művelődési Ház épületében, a Pöttyös Bögre Kávézóban. 
 
A mesekönyvről
 
Vajon miről álmodik Mimó, és hova rejtőzik el Csipek a viharban?
Hogyan segíti mesehőseinket a zene ereje és a gyerekek összefogása?
Gyertek el, hogy közösen derítsük ki, ki is az rettegett Kacatszörny!
 
A mesekönyv a Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Bábozd Zöldre Környezeti Nevelési Egyesület Pendüljünk egy húron! közös projektjének keretében, az Egy viharos nap című zenés-bábos előadás alapján készült.
 
Mimó és Csipek legújabb zenés kalandjuk során is sokat tanulnak a környezetvédelem fontosságáról és arról, hogy miért fontos harmóniában élni a természettel, melynek mi is a szerves részei vagyunk. A történet a klasszikus zene segítségével mesél az összhang elvesztéséről, a kibillent egyensúlyról és a megtalált harmónia megőrzéséről. A könyvben a muzsika, a szöveg és az illusztráció együtt fonják az izgalmas mesefonalat, emellett számos érdekes információ és játékos feladat is vár az olvasókra.
 
Köszönet a Liszt Ferenc Kamarazenekarnak, az alkotóknak és mindenkinek, aki bármilyen formában segítette, hogy ez a mesekönyv megvalósuljon.
 
Bővebb információt a mesekönyvről és az alkotói folyamatról itt találtok.
 
A kiállítás után nézzétek meg Mimó és Csipek, Egy viharos nap című zenés-bábos előadásunkat is: