Rólunk

Ismerj meg minket!

Kíváncsiak vagytok ránk? Kik is vagyunk mi? Kicsoda Mimó és Csipek?

A Bábozd Zöldre Egyesület keretében kisgyerekeknek szóló, élményközpontú, környezeti nevelési programokat szervezünk, meseösvényeket építünk, meséket írunk, bábozunk, játékokat készítünk és rengeteget játszunk a gyerekekkel. A Bábozd Zöldre Egyesület (régi nevén: Európalánta Egyesület) két főhőse, Mimó és Csipek és barátaik a mindennapi tevékenységeken keresztül mutatják meg a környezeti és természeti értékek fontosságát és az egyéni cselekvés jelentőségét. Mesehőseink több, mint tíz év alatt aktív és sikeres résztvevőivé váltak a hazai környezeti nevelésnek.

Mimó és Csipek a gyerekekhez hasonlóan mindenre kíváncsiak, folyton kérdeznek, és újabbnál újabb kalandokba keverednek. Tartsatok velük ti is, hogy megtudjátok, mit tehettek Ti magatok Földünk egészségéért! Ismerkedjetek meg barátaikkal is, és hallgassátok meg környezetbarát tanácsaikat!

Keressétek mesekönyveinket, bábelőadásainkat, bábos öko-mesekuckóinkat! Látogassatok el meseösvényeinkre és programjainkra! További információért keressetek minket elérhetőségeinken!

Alapvető célunk, hogy élményközpontú környezeti nevelési programokkal formáljuk a jövő generáció szemléletét egyéni és közösségi szinten

Arra biztatunk, hogy: Bábozd zöldre!

Csapatunk

Szűcs Krisztina

Elnök

A jövő sorsa az egyéni cselekvésben rejlik. Örömmel segítek egy olyan szervezetet, ami teret ad a pozitív gondolkodás megosztására és terjesztésére és segít a jövő generáció hitét szilárd alapokra építeni.

Sziráki Lili

Kreatív vezető

Közel a kezdetek óta veszek részt az Egyesület munkájában. Szeretem, hogy egy olyan szervezethez tartozhatok, ahol közösen építkezünk, alkotunk, fejlesztünk, ahol együtt dolgozunk egy tudatosabb generációért.

Rácz Tímea

Operatív vezető

Szociálpedagógusként több évtizedes foglalkozásvezetői tapasztalattal rendelkezem. Jelenleg én koordinálom a legtöbb programot. Örömmel tartok magam is érzékenyítő foglalkozásokat és meseösvényvezetéseket.

Victor András

Szakmai tanácsadó

Biológia-kémia tanár vagyok. Kiemelten foglalkozom a fenntarthatóságra neveléssel. Olyankor mikor gyerekek vannak a közelemben, alig tudok másra figyelni, elbűvöl a bennük lévő nyitottság.

Mákszem Lenke

Bábos művészeti vezető

A kezdetek óta egyengetem Mimó, Csipek és barátainak színpadi útját, vezessen az akár a természetbe vagy a zsúfolt városba. Nagyon tehetségesek, jó velük! 🙂 Az évek során elválaszthatatlanok lettünk.

Baranyai Anita

Bábszínész

Bábszínészként hiszek a színház nevelő hatásában. Szeretem azt a figyelemmel teli csöndet, amivel csak a gyerek tudnak megajándékozni. Ezért nagy örömmel játszom újra és újra Mimó és Csipek lelkes rajongóinak.

Pintér Zsófia

Bábszínész

Nagyon szeretek bábozni, és nagyon szeretek a gyerekkel együtt bolondozni, gondolkozni, játszani. Fontosnak tartom a környezeti nevelést már egészen kis kortól elkezdeni. Ez itt mind megvalósul.

Erdei Gergő Jimi

Bábszínész

Az évek alatt rengeteget tanultam Mimótól és Csipektől közös színpadi utazásaink és kalandjaink során. Jó fejek. Bármerre járnak, szeretik őket és biztos vagyok benne, hogy nyomot hagynak maguk után.

Abonyi Dávid

Projekt támogatás

A jövő a fenntartható projekteké. Örülök, hogy évek óta kísérhetem Mimót és Csipeket, hogy jelenlétükkel támogassák a gyerekek fejlődését. Amikor nem az adminisztrációt támogatom, akkor animátorként veszek részt a szervezet munkájában.

Gál Noémi

Projekt támogatás, meseírás

Környezetmérnökként a szemléletformálás, a környezeti nevelés érdekel, melynek egyik legfontosabb eszköze a mese. Mimó és Csipek kalandjainak krónikása vagyok, melyek mesekönyvekben, meseösvényeken és mesekuckókban kelnek életre.

Pásztor Péter

Projekt támogatás, meseírás

Biológia-környezettan tanárként végeztem, később pedig szépíró kurzust hallgattam. Az Egyesületnél ez a két szál összeért. A gyerekek csillogó szemét látva, pedig tudom, hogy van értelme, jó helyen vagyok.

Nádas Zsófi

Szerkesztő és grafikus

Imádom a gyerekeket, tisztelem a természetet és szenvedélyem a könyvkészítés. Az Egyesületnél mind a három találkozik. Jó itt lenni és közösen létre hozni valami értékeset.

Körner Olga

Projekt támogatás

Jelenleg közösségszervezés szakon tanulok. Boldoggá tesz, hogy segíthetek egy olyan szervezetnek, amelynek fő célja tudatos és cselekvő közösségeket nevelni, játékos módszerekkel.

Miklós Emese

Projekt támogatás

Projektek támogatásában veszek részt az Egyesület életében. Ezáltal tapasztalataimmal támogatom a háttérműködést, de animátori illetve rendezvényes feladatokban is részt veszek, töretlen lelkesedéssel!

Odler-Hevesi Ildikó

Rendezvény- és marketing koordinátor

Fontos számomra, hogy gyermekekkel foglalkozzak és formáljam a jövőjüket, ezzel értéket teremtve a jövő generációjának. Ezt marketingesként és animátorként itt egyszerre megtehetem.

Odler László

Projekt támogatás

A környezetvédelmet mindenkinek komolyan kell venni, hogy a jövőben tiszta, egészséges világban élhessünk. A környezettudatos életvitel és beállítottság gyerekkorban kell, hogy berögzüljön. Ezt segítem aktívan.

…és még sokan mások 🙂

 
 

Kapcsolat

Lépj kapcsolatba velünk!

babozd@zoldre.hu

+36 30 357 3572

Facebook

Instagram

Youtube

1037 Budapest, Fergeteg u. 15.

1015 Budapest, Batthyány u. 61.

Hírlevél

Ha szeretnél értesülni aktuális programajánlónkról, az Egyesület tevékenységéről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre.

Rólunk mondták

1

„Szépen meg tervezett tanösvény a gyerekek örömére.”

„Nagyon kedves kis tanösvény, ahol a gyerekek számára kedves kis állatkák mutatják be az erdő titkait, szaglás, hallás és látás útján.”

„Kellemes meglepetés volt a tanösvény, gyerekekkel érdemes végig menni rajta. ”

2

„Kedves, ismeretterjesztő tanösvény gyerekeknek, az élet körforgásáról és a környezetvédelem fontosságáról.”

„Az unokánkat vittük el egy kis erdei sétára. Nagyon tetszett neki is és nekünk nagyszülőknek is. Bár barátságtalan ködös, esős idő volt, ez a tanösvény kárpótolt mindannyiunkat. Szépen rendezett ösvényen, tanulságos és gyerekeknek kifejezetten tetszetős játékos formában vannak elhelyezve az oktató táblák. Az egyiken még QR kódon található zene is volt, ahol a kisfiú táncra perdült. Mindenkinek szívből ajánlom, kicsiknek és nagyoknak egyaránt ezt a remek helyet. Részemről 5* 🙂”

„Mimó és Csipek kíváncsisága és természetszeretete izgalmas és a gyerekek számára érthető módon mutatja meg a környezettudatosság sok-sok lehetőségét. ”

3

„Jártunkban-keltünkben észre sem vesszük, mennyi érték vesz körül bennünket. Felnőve a zöldben járva egy sétaútra dőlő fa miatt legtöbbször csak bosszankodni tudunk. Ahhoz, hogy ez gyermekeink életében ne így legyen, olvassuk el közösen Mimó és Csipek, a két jóbarát legújabb történetét, mely nemcsak megmutatja a természetes erdő értékeit, hanem jelentőségüket is elmagyarázza. A természetet csak akkor érthetjük meg, ha kellő alázattal közelítünk felé..”

previous arrow
next arrow

Partnereink